perjantai 22. toukokuuta 2015

2 Coolfin Road.Suojattua asumista.Lontoon postilla.

Kauniimpaa Freemason Roadin
asuinaluetta
Jussin ja Gerryn muutettua Stratfordista Custom Housen Coolfin Roadin "Sheltered Housing" -asuintaloon,asuinalueen asukkaiden kasvot samoin tummuivat aasialaisista afrikkalaisiksi.
Itä-Lontoo on siitä erikoinen paikka,etenkin Newhamin alueella,että sen kuhunkin sen Boroughiin oli keskittynyt oma maahanmuuttajien etninen ryhmä,joita julkinen media suoraan kutsuu ghettoiksi.
Labour-puolue sinisilmäisinä jo Tony Blairin ajoilta oli avannut maan tulliportit maahanmuuttovyörylle,jota enää ei osata estää,jollei tullipuomeja lasketa,kertoo tämän päivän Daily Mailissä eräs Tory-puolueen parlamentin jäsen.Toiseksi Labour-puolueen Islingtonin 1-3 miljoonan punnan luksustaloissa asuvat Whitehallin shampanjasosialistit ovat täysin eristäytyneet puolueen duunarisosialisteista,tajuamatta miten heidän vaalipiirinsä äänestäjät todella elävät.
Labour-puolue myös kansalaisuuksien tasa-arvoa ajaessaan uskoi etnisten vähemmistöryhmien sulautuvan perusbrittiläiseen asujamistoon,mitä käytännössä ei tapahtunut,kun ne muodostivatkin omia sisäänlämpiäviä kulttuurighettojaan esikaupunkialueille.
Newhamiin kuuluva Eastham,Forest Gate ja Manor Park tulivat täten ajan mittaan aasialaisiksi pienin alkuperäisin länsi-intialaisin (karibialaisin) asukasluvuin.
Stratford taasen pussitti aasialaiset ja afrikkalaiset samoille alueille,samoin kuin Plaistow ja Canning Town.
2006 Katherine Road
Juhart
Forest Gatessä Katherine Roadin varrella kaikkien kauppojen kyltit viittaavat aasialaisiin muslimitaustaisiin omistajiin ja melkein joka korttelissa on oma moskeijansakin.
Custom House,minne Jussi ja Gerry muuttivat.oli muuttunut afrikkalaiseksi,josta alkuperäiset intialaisasukkaat olivat muuttaneet indopakistanilaiseen Ilfordiin.
Pieniä filippiiniläisiä vähemmistökansalaisryhmiä oli siroittunut melkein jokaiseen Newhamin Boroughiin lähelle työpaikkojaan.
Filippiinot eivät yleensä muodosta omia etnisiä kulttuurighettojaan Lontooseen edes maakunnittain,joissa Filippiineillä on erittäin suuri kielellinen erokin.Manilasta ei löydy mindanaolaisten,visayalaisten taikka ilokanojen omia kaupunginosia,kuten New Yorkissa,missä aikoinaan oli omat. latino-,juutalais- ja irlantilaiskorttelinsa.
Manilan Chinatown
China Towneja toki löytyy Manilasta,New Yorkista sekä Lontoosta.Manilan Binondon v.1594 perustettu Chinatown on koko maailman vanhin kiinalaiskaupunki.
Kiinalaiset taasen ovat hajaantuneet Lontoon kaikkin osiin.
Tuhansia laittomia kiinalaismaahammuutajia asuu kiinalaisten Takeway-ravintolaomistajien ja Nail Parlourien (kynsiklinikka) vuokraamissa taloissa jopa Newhamissä.
Itse olen nähnyt niitä aamuisin reppuselkäisinä lähtemässä töihin ravintoloihin ja kiinalaisiin nuudelitehtaisiin entisen Plaistow boroughin asuntoni naapurissa lähellä Glegg Roadia

Newhamin kussakin boroughissa asuu pieni alkuperäinen ja perusbrittiläinen asukaskuntansa,se Labour-puolueen shampanjasosialistien pilkkaama valkoinen "White Man and the White Van"-luokka,joka ripustaa patrioottisena Englannin punaristiset Pyhän Yrjön ja Westham Unitedin liput makuuhuoneen ikkunaansa futismatsien aikaan..ja usein haalistumaan sinne säiden armoille vuosikausiksi.



2012 Custom Housen DLR-aseman
edusta
Royal Victoria Dock Roadilla
Custom House
-----------------------------
Custom Housea halkaisee Freemasons Road-pääkatu.
Vapaamuurarisuus kaiketi kuuluu alueen menneeseen historiaan ja ainoan muurarin,jonka Jussi tapaa päivittäin on Nisa Marketista ylivahvaa Strongbow-siideriä päivittäin ostava puolalainen "Vapaa" muurari,joka kerran umpihumalassa muurasi British Telephonen keskusrakennuksen takana sijaitsevan asuintalon takapihan tiilimuurin luotisuoraan..eikä seuraavana päivänä edes muistanut tekoaan.
Freemason Roadia Jussi kutsuu BBE Roadiksi.
Lyhenne tulee sanoista Beer and Betting on Benefits...eli suomeksi vapaasti käännettynä kaljaa ja vedolyöntiä tuilla..


Nisa Local-marketti
Freemason Roadilla
Keniasta diktatuuria pakoon muuttaneiden intialaisten omistaman Jetbros-perhefirman Nisa Local Marketin,Jetbros Bakeryn ja Jetbros News Agentin välissä seisoo Coralin vedonlyöntipaikka,missä paikallinen nigerialainen miespuolinen tukia nostava kansaluokka viettää aikaansa Nisasta ostetuin purkkisiiderein ja Stella Artois-kaljoin vahvistamana.Vedonlyöntipaikkaa nämä urhot käyttävät lisäksi kusiputkana ja naapuriliikkeiden näyteikkunoita turhautumisiensa purkauskohteina,kun yksikätiset rosvot veivät viimeiset tuet mahaansa.
Poliisia ei saada kutsustakaan rähinäpaikalle,koska niillä on laitoksella liian kova duuni päivittää tietokoneella tärkeämpiä rikostapahtumia.
Nisan intialaisomistajaperheelle Jussi oli kerran sanonut,että he ovat osallisesti vastuussa alueen roskistumisesta sadoista nurmikoille heitetyistä siideri- ja kaljatölkeistä,mutta tiskin takaa hän oli saanut vain mairean hymyn,koska kaljan- ja muiden alkoholituotteisen myynti heille on hyvää bisnestä.
Freemasonin posti ja srilankalainen
Off-Licence-viinakauppa
Freemason Roadin postin naapurissa sijaitsevan srilankalaisomistajien Off-Licence-puodin omistajat samoin lastaavat otsat hiessä päivittäin jääkaappejaan kaljatölkeillä,jotka myöhemmin tyhjinä koristavat Coolfin Roadin katukäytäviä viereisen bengalilaisen maustetun kanankoipibaarin myymien rovikoiden kanssa.
Itäeurooppalaiset töistä palaavat suurkuluttajat ovat Coolfin Roadin tölkkiheittokilpailun voittajia.Kanankoipi-ranskanperunarovikoiden kaduille viskaajina taas nigerialaiset koululapset voittavat sarjassa.
Venäläisiäkin kuuluu alueen asukkeihin.
Osa niistä kulkee töihin Lontoon rakennustyömaille,mutta osa kuuluu valitettavasti spurguluokkaan,jonka edustajia asustelee Anchorin Stanley Holloway Courtin naapurissa Newhamin kunnan hyljätyn Social Activities Shedin (kulttuuriparakki) takana.
2012 Coolfin Roadin katutyömaa
kulttuuriparakin edessä
ja Stanley Holloway Courtin
naapurissa
Yleensä näitä tapaan aamukuudelta kulttuuriparakin roskiksia tyhjentämässä lähitalojen asukkaiden poisheittämistä rikkonaisista mikroaaltouuneista,jääkaapeista,televisioista ja kaikesta poisheitetystä elektroniikkaromusta.
Morrisonin Supermarketin ostoskärryt pullollaan nämä myyvät hankintansa lähimpään romuttamoon ensimmäisen 1.5 litran siiderimaksipullon ostoon aamukahdeksalta Freemasonin Nisa Local-marketista.
Coolfin Roadin eli Jussin kotikatu BT:n (British Telephone) puhelinlaitoksen takana sijaitsee Newhamin kunnan rauta-aidattu viheralue,joka vuosien aikana v.2011-2015 on muuttunut paikalliseksi kaatopaikaksi,minne ohikulkevat juovikkaat heittävät tyhjät virvoketölkkinsä ja viinapullonsa.
Coolfin Road on niin paikattu puhelin-,viemäri-,ja sähköfirmojen katutöistä,että paikalliset kutsuvatkin sitä "Tilkkutäkkikaduksi".Alkuperäisestä asvalttipinnasta ei ole palaakaan jäljellä.
2011 BT:n takainen viheralue
Monet lähiasukkaat ovat samoin oppineet viskaamaan töihin mennessä BT:n puhelinlatoksen taakse roskapussinsa,puutarhanperkuunsa sekö remonttijätteensä.
Tällaista roskaamista kutsutaan paikallisesti nimellä Fly-Tipping,josta käryn käydessä voi saada 50.000 punnan pikasakon.
Yksikään roskastaja silti ei ole kärynnyt rysältä,vaikka Newhamin kunnan roskaosasto on saanut satoja puhelinsoittovalituksia asiasta.
Kunta samoin ei ole viitsinyt käydä aluetta edes siivoamassa.
Ironisesti Newhamin kunnan roskisautot käyttävät lisäksi viheralueen vierustan parkkipaikkaa lounas-ja päivänokospaikkana.
Useasti kulkiessani Nisaan tätä oikaisureittiä pitkin tapaan Newhamin roskiskundit nukkumassa tai tekstaamassa roska-auton kopissa..nokat kohti laitonta "kaatopaikkaa".
Yhdellekään näistä ei juolahda mieleen ilmoittaa tästä "silmäroskasta" kunnalle,koska alue ei kuulu heidän kustannuspaikalleen.
Ilmeisesti BT:n Coolfin Roadilla paikoitettujen puhelinasentajapakettiautojen värikkäät Open Reach-logot kehoittavat ihan oikeasti viskaamaan roskat puhelinlaitoksen takaviherikölle!

2015 Custom House Station
Freemason Road alkaa A13-moottoritieltä ja päättyy DLR:n (Dockland Light Transit) Custom Housen juna-asemaan Royal Victoria Dock Roadin risteyksessä. Liikkeet ovat keskittyneet Custom Housen Freemason Roadin kahden viimeisen korttelin välille ennen DLR:n asemaa.
Muuten kadun varrella sijaitsee vain asuinrakennuksia,yksi lääkäriasema ja Job Centre-työnvälitys,josta jälkimmäisen edessä ei näe jonoja aamuisin,koska melko suuri osa alueen asukkaista elää tuilla.
2014 MB S300 Bluetech
Silti Freemason Roadilla voi nähdä sikariportaan mustia Bluetech eco-Mercedeksiä ja BMW:itä,joidenka tummat omistajat asuvat ja elävät tuilla.
Luksusluokan auton saaminen on näille helppoa Motability-suunnitelman johdosta ja millä autoja vuokrataan perheiden liikuntakyvyttömienn nimiin 40 punnan kuukausimaksusta,joka vähennetään asiakkaan kuukausittaisesta työkyvyttömyystuesta.
Hintaan kuuluu vakuutus,katsatusmaksut sekä tievero.
Toisena Freemason Roadin Motabilityä käyttävä kansanluokka on eläkeläiset,jotka hurauttelevat jalankulkijoita kumoon jalkakäytävillä kalliin luokan invaskoottereilla.

Roma Medical Shoprider
£ 1174
jatkuu...

Ei kommentteja: