sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Cidermanien ihmeelliset seikkailut.Coolfin Road Bobby.Lontoon Postilla.

Ciderman
Juhart


Coolfin Road "Elf and
Safety" Bobby
(Health and Safety)
Kotikorttelini Freemason Roadin ja Coolfin Roadin ympäristöä ja luontoa katsellessani mieleeni tulee pakostakin,miten suosittua brittivalmisteinen siideri on.
Jokainen viheralue tai istutettu kadunreunus,etenkin takakujilla on täynnä tyhjiä olut- sekä siideritölkkejä,joita kunnan palkkaamat kadunlakaisijat eivät ole siivonneet vuosiin.Kyseessä ilmeisesti on se,ettei kadunlakaisijoille kuulu viheralueiden siivous...sehän on ammattiyhdistysasia,missä kadunlakaisija siistii katuja ja kunnan palkkaamat aliurakoitsijat ja oikeuslaitoksen ilmaista yhteiskuntatyötä määränneet pikkurikolliset sitten siivoavat viheralueita...kun valituksia on tullut tarpeeksi asukkailta.Asuinalueemme vihaisten asukkaiden kunnalle soitetut valituspuhelut silti ovat menneet kuuroille korville Newhamin Labour-puolueeseen kuuluvan ja pitkäaikaisen kunnajohtajan ylistellessä vain monikulttuurismin nousua.
Monikulttuurinen kunnan katuosasto toimii myös omilla ja erikoisilla tavoillaan katuosuuksillamme.
Sinder N100 lakaisukone
British Telephonen
takainen viheralu
Manuaalisen kadunsiivouksen lisäksi katukäytäviä joskus harjaa sakalaisvalmisteinen Sinder N100-lakaisukonekin.joka samalla harjaa ja imuroi yhtä leväperäisesti roskia kuin aikoinaan v.1972 näkemäni leningradilainen GAZ-harja-auto,minkä harjat tuskin osuivat katulaatoitukselle..
"Olen tekevinäni,kun valtiokin on maksavinaan!"---silloin ajateltiin sosialistisessa paratiisissa.
Korttelissamme tapaan aamuisin tsekkiläisen kadunlakaisijan,joka vanhalla rutiinillaan korjaa Freemason Roadin kaikki roskat tupakantumppeineen siistiksi kolmessa tunnissa.
Hän jopa sitoo muoviset roskapussit Coralin vedonlyöntipaikan edustan rautakaiteeseen,johon monikulttuuriset vedonlyöntiasiakkaat voivat heittää viinapullonsa ja siideri-kaljatölkkinsä sekä sätkätupakkansa tumpit...joskus jopa kertakäyttöiset huumeneulat.
Lontoolainen kadunlakaisija
Kunnon sotamies Svejkin näköisen ja mursuviiksisen tsekin lomatuuraajana tapaan paikallisen "Man in the White Van" -näköisen siilitukkaisen ja korvarenkaisen itälontoolais- cockneyn,joka kadunlakaisun aikana enimmäkseen puhuu kännykkäänsä gutturaalicockeyllään--innit--mate?,jättämällä melkein samanlaisen siivon peräänsä kuin edellisiltana pikaruokapaikoissa käyneet kadulla syöjät olivat jättäneet katukäytävälle kanankoipi- ja ranskalaisrovikkokasansa.
Tuurinsa jälkeen cockneylakaisija liittyy monikulttuuriseen vedonlyöntiporukkaan lyömään vetoa Westham Unitedin puolesta ja juomaan vahvaa 8-prosenttista Strongbow tai White Lightning-siideriä iltamyöhälle.
Stella Artois Cidre
Vain hienompi väki Lontoossa juo Stella Artoisen Cidreä (lausutaan cidre),johon panimo oli pistänyt sekaan maltaita ja vähemmän hienompi väki Stella Artoisen 4.5-prosenttista tölkkikaljaa.
Valtio määräsi mm. Stella-kaljan prosenttilukua alennettavaksi 5-prosenttisesta 4.5-prosenttiseksi,että kaljan osto laskisi,mutta todellisuudessa kaljan suurkäyttäjät joutuivat ostamaan enemmän Stellaa,kun "Lager" ei enään noussut huppuun..
Kolmantena pyöränä kadunlakaisijaköörissä on yönmusta afrikkalainen maahanmuuttaja,jota iltamyöhällä kärryineen ei edes erota hämärästä kuin valkoisista hampaista sekä kännykän näyttövaloista.Hän on yleensä pelastunut autojen tönäisyistä pakollisella vihreänkeltaisella heijastinliivillään.
Hän on erittäin uuttera kadunlakaisija,mutta katuosuuden siivoamiseen hänellä menee tupla-aika verrattuna tsekkiläiseen sotamies Svejkiin.
Kunnan töissähän ei ole koskaan ollut kiire.
Kari Suomalainen,kuuluisa pilapiirtäjä oli kerran sketsannut kuvaan äitikotkan ja kotkanpojan lennossa.Kotkanpoika oli kysäissyt äidiltä alhaalla seisovasta ja liikkumattomasta ihmishahmoparista,olivatko ne patsaita.
Äitikotka oli vastannut,että EI..ne ovat kunnan työmiehiä..

Freemason Roadin
Nisa Local
ja Coralin talo
Freemason Roadin todellinen Ciderman on Corralin talossa ennen asunut ja vuokria maksamaton kunnaelätti Bob,joka nykyään asuu Vandome Close-kadun kerrostalon yhdessä isossa roskalaatikossa..öisin.
Aamulla hän nousee jalkeille laatikostaan NISA Local Marketin avauduttua kello 8.
NISAsta hän käy ostamassa korjaussarjakseen tölkin Strongbow-siideriä,jota hän sitten käy ostamassa tunnin välein joko marketista tai postikonttorin viereisestä srilankalaisesta OFF Licence-viinapuodista.Iltamyöhään viinapuodin sulkemiseen asti hän mittaa katuja Stronbow-siideritölkki kädessään,kunnes kemiallinen Nukkumatti kutsuu yöpuulle roskislaatikkoon.

Rough Sleeper
Paikallisesti hänenlaisiaan kutsutaan Rough Sleepereiksi eli kaduilla nukkujiksi.
Tulonsa elämäntavoilleen hän saa (50 puntaa) viikottain suoraan Freemason Roadin Job Centerin luukulta työnhakutukina.
Tölkki Strongbowta maksaa 90 penceä.
Suomessa taas hänenlaisia kutsutaan pulareiksi..
Kaikki Lontoossa kaduilla nukkuvat eivät ole alkoholisteja,
Ydin-Lontoossa,kuten Hyde Parkia kukittavat värikkäästi romanialaiset maahanmuuttajat telttoineen ja makuupusseineen.Vessojen puutteessa he kakkivat ja pissivät mihin silmä välttää..kuten rikkaiden residenssien oville ja luksushotellien kivijaloille. Muutaman kerjäävän romanialaisten joukosta voi löytyä puhdasverinen brittikin,jonka päivittäinen almusaalis ylittää 120 puntaa..ja eräs tällainen nukkavieru henkilö jäi kiinni siitä.että oli paikoittanut kerjuupaikan läheiselle sivukadulle uuden Audi TT:nsä...
Romanialaiset kerjääjät Lontoossa


Palanut Vauxhall
Astra
Monikulttuurisen Freemason Roadin tuilla elävät asukkaat ilmeisesti vihaavat autoja,koskei yksikään vedonlyöjistä aja muuta liikennevälinettä kuin anastettua maastopyörää.Syynä on ilmeisesti ajokortin puute taikka kortin pitkä kuivumisaika.
Aamuisin mennessäni ostoksille NISA Localiin,ohitan British Telephonen tiilirakennuksen takaa aidatun viheraluekaistan, mikä on lähistön asukkaiden suosittu siideri-kaljatölkkien heittoalue,näin viime viikolla erään yönmustan mieshenkilön yrittämässä käynnistää hopeanharmaata Vauxhall Astraa.
Auto oli osittain pysäköitynä sisäparkkialueen katukäytävälle.
Huomioni kiintyi myös kuskinpuolisen oven taustapeiliin,joka roikkui ruuveistaan oven päällä sekä oikeaan takavaloon,joka oltiin ilmeisesti särjetty ilkivaltaisesti.
Astra takaa
Silti luulin tumman automiehen tosissaan yrittäneen lähteä Astrallaan töihin koneen vastaanpanemisesta huolimatta.
Auto seisoi kuitenkin samassa paikassa viikon,jolloin ystävälliset naapuruston tummat huppupääpikkumiehet kävivät särkemässä siitä kaikki valot.
Lauantaina auto seisoi vielä suhtkoht yhtenäisessä muodossa.
Syyrialaisia autopaloja
Sunnuntaiaamuna näin sen poltettuna kuin jossain Syyrian Razzaqissa pommituksen uhrina.
Mieleni kelasi menneen viikon tapahtumia ja nuppiini putkahti ajatus,että Astran tumma kuljettaja olikin varastanut auton ja yrittänyt käynnistää sitä,ilmeisesti bensiinin puutteesta aivan silmieni alla.
Astrat ovat kuuluisia öljynpolttajia.mutta nyt Astran lainaaja oli polttanut koko auton öljyineen,etteivät poliisien sormenjälkitutkijat pääsisi perille anastajan henkilöllisyydestä.
Poliisejakaan en tavannut paikalla,vaan ajelemassa Hyundai-Panda-partioautoillaan sirrat vinkuen Boreham Avenuelle päin ja kohti nigerialaista tornitaloslummialuetta,ilmeisesti noutamaan häkkiin jotain huppupäistä ja huumeista riivastunutta ja puukkoa heiluttavaa teinipoikaa taikka kroonista Off Licence-puotien ryöstäjää....
Vasta viikon päästä Newhamin kunta oli hakenut palaneen Astran romuttamoon paalattavaksi.

Hav' a Pint Guv'!
Juhart
Toinen korttelin Ciderman on Mike,puolitoistametriä pitkä cockney,joka ansiotyökseen siivoaa paikallista MOT-katsastusasemaa Freemason Roadin varrella.Toisena työnkuvanaan Mike keittää isännilleen teetä ja perjantai-iltapäivisin hän hakee heille lastillisen viinaa NISA Localista työviikon päätteeksi.
Viikonloppunsa Mike viettää Strongbow-siiderin antamassa kallistuksenvakaajahäiriössä.Miken aurauskulmakin yleensä muuttuu isommaksi siiderin nautiskelusta yritellessään tähdätä srilankalaisen Off Licence-viinakaupan ovea kohti..
Viikkotilinsä tuhlattuaan hän pummaa tuttaviltaan iltaisin kadulla punnankolikkoja lisäsiiderin ostoon.Lauantai- ja sunnuntaiaamuisin hän aloittaa kankiaisen korjauksensa jo kello neljältä..ja yleensä maanantaiaamuhonkkelissaan ..
Mike asuu siskonsa kanssa kaksiossa Butchers Roadilla.
Hänen siskonsa on useasti yrittänyt viedä veljeään katkaisuun,Miken väittäessä ettei tarvitse mitään detoxia,vaikka maksa ja munuaiset ovat muuttumassa himmeleiksi.
MOT-katsastusaema
--It's none of your business Sis..I've got no problem..but only one small one,when I've got no cider to get my motor running!
Hän oli siskolleen huutanut vimmastuksissaan.
Mike oli lopulta saanut katsastusaseman isänniltään asiakkaiden kanteluiden ansiosta varoituksen työpaikalla ja työaikoina ryyppäämisestä.
NISA Localkin oli antanut hänelle porttikiellon siiderin ostoihin.
Itse olin toruskellut NISA Localin intialaisomistajaveljeksiä siitä,että heidän syykseen voi osaltaan panna Freemason Roadin ympäristön roskistumisen siideri- ja kaljatölkeistä.
Vastineeksi olen saanut heiltä vain silmien pyöritystä näytettyäni kerran tiskillä heille kännykästäni kuvia heidän liikkeensä takaisen parkkipaikan viheralueen tölkkiroskasiivosta,mikä mainostaa NISA Localin viinaosaston kaikkia suosittuja olut- ja siiderimerkkejä
BT:n Peltinen
viheralue
Jo heti kaupan pääoven edessä pieni aidattu viheralue on saanut alumiinitölkeistä uuden peltikatteen aamujanoisten nautiskeltua sen metallikaiteen ääressä ensimmäiset korjausvirvokkeensa.
Aidan rautakaide toimii näiden nautiskelijoiden ensimmäisenä baaritiskinä.
Kuvaamani siiderimiehet ovat kylläkin poikkeuksia Freemason Roadin katukuvassa,kuten kotikaupunkini Salon viinamäen- ja rantojen miehet 60-80-luvuilla.
Alkoholin vapaa saaminen ruokakaupoissa ei ole aiheuttanut muiden peruslontoolaisten keskuudessa mitään suurempaa ongelmaa.
Poikkeuksena ovat olleet silti alueellamme paperittomat venäläiset pultsarit,jotka poliisien sekä maahanmuuttoviranomaisten ansiosta ovat hävinneet kokonaan katukuvasta.....