perjantai 22. toukokuuta 2015

2 Coolfin Road.Suojattua asumista.Lontoon postilla.

Kauniimpaa Freemason Roadin
asuinaluetta
Jussin ja Gerryn muutettua Stratfordista Custom Housen Coolfin Roadin "Sheltered Housing" -asuintaloon,asuinalueen asukkaiden kasvot samoin tummuivat aasialaisista afrikkalaisiksi.
Itä-Lontoo on siitä erikoinen paikka,etenkin Newhamin alueella,että sen kuhunkin sen Boroughiin oli keskittynyt oma maahanmuuttajien etninen ryhmä,joita julkinen media suoraan kutsuu ghettoiksi.
Labour-puolue sinisilmäisinä jo Tony Blairin ajoilta oli avannut maan tulliportit maahanmuuttovyörylle,jota enää ei osata estää,jollei tullipuomeja lasketa,kertoo tämän päivän Daily Mailissä eräs Tory-puolueen parlamentin jäsen.Toiseksi Labour-puolueen Islingtonin 1-3 miljoonan punnan luksustaloissa asuvat Whitehallin shampanjasosialistit ovat täysin eristäytyneet puolueen duunarisosialisteista,tajuamatta miten heidän vaalipiirinsä äänestäjät todella elävät.
Labour-puolue myös kansalaisuuksien tasa-arvoa ajaessaan uskoi etnisten vähemmistöryhmien sulautuvan perusbrittiläiseen asujamistoon,mitä käytännössä ei tapahtunut,kun ne muodostivatkin omia sisäänlämpiäviä kulttuurighettojaan esikaupunkialueille.
Newhamiin kuuluva Eastham,Forest Gate ja Manor Park tulivat täten ajan mittaan aasialaisiksi pienin alkuperäisin länsi-intialaisin (karibialaisin) asukasluvuin.
Stratford taasen pussitti aasialaiset ja afrikkalaiset samoille alueille,samoin kuin Plaistow ja Canning Town.
2006 Katherine Road
Juhart
Forest Gatessä Katherine Roadin varrella kaikkien kauppojen kyltit viittaavat aasialaisiin muslimitaustaisiin omistajiin ja melkein joka korttelissa on oma moskeijansakin.
Custom House,minne Jussi ja Gerry muuttivat.oli muuttunut afrikkalaiseksi,josta alkuperäiset intialaisasukkaat olivat muuttaneet indopakistanilaiseen Ilfordiin.
Pieniä filippiiniläisiä vähemmistökansalaisryhmiä oli siroittunut melkein jokaiseen Newhamin Boroughiin lähelle työpaikkojaan.
Filippiinot eivät yleensä muodosta omia etnisiä kulttuurighettojaan Lontooseen edes maakunnittain,joissa Filippiineillä on erittäin suuri kielellinen erokin.Manilasta ei löydy mindanaolaisten,visayalaisten taikka ilokanojen omia kaupunginosia,kuten New Yorkissa,missä aikoinaan oli omat. latino-,juutalais- ja irlantilaiskorttelinsa.
Manilan Chinatown
China Towneja toki löytyy Manilasta,New Yorkista sekä Lontoosta.Manilan Binondon v.1594 perustettu Chinatown on koko maailman vanhin kiinalaiskaupunki.
Kiinalaiset taasen ovat hajaantuneet Lontoon kaikkin osiin.
Tuhansia laittomia kiinalaismaahammuutajia asuu kiinalaisten Takeway-ravintolaomistajien ja Nail Parlourien (kynsiklinikka) vuokraamissa taloissa jopa Newhamissä.
Itse olen nähnyt niitä aamuisin reppuselkäisinä lähtemässä töihin ravintoloihin ja kiinalaisiin nuudelitehtaisiin entisen Plaistow boroughin asuntoni naapurissa lähellä Glegg Roadia

Newhamin kussakin boroughissa asuu pieni alkuperäinen ja perusbrittiläinen asukaskuntansa,se Labour-puolueen shampanjasosialistien pilkkaama valkoinen "White Man and the White Van"-luokka,joka ripustaa patrioottisena Englannin punaristiset Pyhän Yrjön ja Westham Unitedin liput makuuhuoneen ikkunaansa futismatsien aikaan..ja usein haalistumaan sinne säiden armoille vuosikausiksi.2012 Custom Housen DLR-aseman
edusta
Royal Victoria Dock Roadilla
Custom House
-----------------------------
Custom Housea halkaisee Freemasons Road-pääkatu.
Vapaamuurarisuus kaiketi kuuluu alueen menneeseen historiaan ja ainoan muurarin,jonka Jussi tapaa päivittäin on Nisa Marketista ylivahvaa Strongbow-siideriä päivittäin ostava puolalainen "Vapaa" muurari,joka kerran umpihumalassa muurasi British Telephonen keskusrakennuksen takana sijaitsevan asuintalon takapihan tiilimuurin luotisuoraan..eikä seuraavana päivänä edes muistanut tekoaan.
Freemason Roadia Jussi kutsuu BBE Roadiksi.
Lyhenne tulee sanoista Beer and Betting on Benefits...eli suomeksi vapaasti käännettynä kaljaa ja vedolyöntiä tuilla..


Nisa Local-marketti
Freemason Roadilla
Keniasta diktatuuria pakoon muuttaneiden intialaisten omistaman Jetbros-perhefirman Nisa Local Marketin,Jetbros Bakeryn ja Jetbros News Agentin välissä seisoo Coralin vedonlyöntipaikka,missä paikallinen nigerialainen miespuolinen tukia nostava kansaluokka viettää aikaansa Nisasta ostetuin purkkisiiderein ja Stella Artois-kaljoin vahvistamana.Vedonlyöntipaikkaa nämä urhot käyttävät lisäksi kusiputkana ja naapuriliikkeiden näyteikkunoita turhautumisiensa purkauskohteina,kun yksikätiset rosvot veivät viimeiset tuet mahaansa.
Poliisia ei saada kutsustakaan rähinäpaikalle,koska niillä on laitoksella liian kova duuni päivittää tietokoneella tärkeämpiä rikostapahtumia.
Nisan intialaisomistajaperheelle Jussi oli kerran sanonut,että he ovat osallisesti vastuussa alueen roskistumisesta sadoista nurmikoille heitetyistä siideri- ja kaljatölkeistä,mutta tiskin takaa hän oli saanut vain mairean hymyn,koska kaljan- ja muiden alkoholituotteisen myynti heille on hyvää bisnestä.
Freemasonin posti ja srilankalainen
Off-Licence-viinakauppa
Freemason Roadin postin naapurissa sijaitsevan srilankalaisomistajien Off-Licence-puodin omistajat samoin lastaavat otsat hiessä päivittäin jääkaappejaan kaljatölkeillä,jotka myöhemmin tyhjinä koristavat Coolfin Roadin katukäytäviä viereisen bengalilaisen maustetun kanankoipibaarin myymien rovikoiden kanssa.
Itäeurooppalaiset töistä palaavat suurkuluttajat ovat Coolfin Roadin tölkkiheittokilpailun voittajia.Kanankoipi-ranskanperunarovikoiden kaduille viskaajina taas nigerialaiset koululapset voittavat sarjassa.
Venäläisiäkin kuuluu alueen asukkeihin.
Osa niistä kulkee töihin Lontoon rakennustyömaille,mutta osa kuuluu valitettavasti spurguluokkaan,jonka edustajia asustelee Anchorin Stanley Holloway Courtin naapurissa Newhamin kunnan hyljätyn Social Activities Shedin (kulttuuriparakki) takana.
2012 Coolfin Roadin katutyömaa
kulttuuriparakin edessä
ja Stanley Holloway Courtin
naapurissa
Yleensä näitä tapaan aamukuudelta kulttuuriparakin roskiksia tyhjentämässä lähitalojen asukkaiden poisheittämistä rikkonaisista mikroaaltouuneista,jääkaapeista,televisioista ja kaikesta poisheitetystä elektroniikkaromusta.
Morrisonin Supermarketin ostoskärryt pullollaan nämä myyvät hankintansa lähimpään romuttamoon ensimmäisen 1.5 litran siiderimaksipullon ostoon aamukahdeksalta Freemasonin Nisa Local-marketista.
Coolfin Roadin eli Jussin kotikatu BT:n (British Telephone) puhelinlaitoksen takana sijaitsee Newhamin kunnan rauta-aidattu viheralue,joka vuosien aikana v.2011-2015 on muuttunut paikalliseksi kaatopaikaksi,minne ohikulkevat juovikkaat heittävät tyhjät virvoketölkkinsä ja viinapullonsa.
Coolfin Road on niin paikattu puhelin-,viemäri-,ja sähköfirmojen katutöistä,että paikalliset kutsuvatkin sitä "Tilkkutäkkikaduksi".Alkuperäisestä asvalttipinnasta ei ole palaakaan jäljellä.
2011 BT:n takainen viheralue
Monet lähiasukkaat ovat samoin oppineet viskaamaan töihin mennessä BT:n puhelinlatoksen taakse roskapussinsa,puutarhanperkuunsa sekö remonttijätteensä.
Tällaista roskaamista kutsutaan paikallisesti nimellä Fly-Tipping,josta käryn käydessä voi saada 50.000 punnan pikasakon.
Yksikään roskastaja silti ei ole kärynnyt rysältä,vaikka Newhamin kunnan roskaosasto on saanut satoja puhelinsoittovalituksia asiasta.
Kunta samoin ei ole viitsinyt käydä aluetta edes siivoamassa.
Ironisesti Newhamin kunnan roskisautot käyttävät lisäksi viheralueen vierustan parkkipaikkaa lounas-ja päivänokospaikkana.
Useasti kulkiessani Nisaan tätä oikaisureittiä pitkin tapaan Newhamin roskiskundit nukkumassa tai tekstaamassa roska-auton kopissa..nokat kohti laitonta "kaatopaikkaa".
Yhdellekään näistä ei juolahda mieleen ilmoittaa tästä "silmäroskasta" kunnalle,koska alue ei kuulu heidän kustannuspaikalleen.
Ilmeisesti BT:n Coolfin Roadilla paikoitettujen puhelinasentajapakettiautojen värikkäät Open Reach-logot kehoittavat ihan oikeasti viskaamaan roskat puhelinlaitoksen takaviherikölle!

2015 Custom House Station
Freemason Road alkaa A13-moottoritieltä ja päättyy DLR:n (Dockland Light Transit) Custom Housen juna-asemaan Royal Victoria Dock Roadin risteyksessä. Liikkeet ovat keskittyneet Custom Housen Freemason Roadin kahden viimeisen korttelin välille ennen DLR:n asemaa.
Muuten kadun varrella sijaitsee vain asuinrakennuksia,yksi lääkäriasema ja Job Centre-työnvälitys,josta jälkimmäisen edessä ei näe jonoja aamuisin,koska melko suuri osa alueen asukkaista elää tuilla.
2014 MB S300 Bluetech
Silti Freemason Roadilla voi nähdä sikariportaan mustia Bluetech eco-Mercedeksiä ja BMW:itä,joidenka tummat omistajat asuvat ja elävät tuilla.
Luksusluokan auton saaminen on näille helppoa Motability-suunnitelman johdosta ja millä autoja vuokrataan perheiden liikuntakyvyttömienn nimiin 40 punnan kuukausimaksusta,joka vähennetään asiakkaan kuukausittaisesta työkyvyttömyystuesta.
Hintaan kuuluu vakuutus,katsatusmaksut sekä tievero.
Toisena Freemason Roadin Motabilityä käyttävä kansanluokka on eläkeläiset,jotka hurauttelevat jalankulkijoita kumoon jalkakäytävillä kalliin luokan invaskoottereilla.

Roma Medical Shoprider
£ 1174
jatkuu...

maanantai 18. toukokuuta 2015

Ketunleipä.John Foxin dilemma ja pesäero 1.Saudikirja


-------------------------

Ramadan 1989, Riyadh

 Hiekkamyrsky Riyadhissa
John Fox Jr. seurasi työhuoneensa ikkunasta alhaalla humisevaa ja tööttäilevää Riyadhin liikennettä.ALCO:n konttorirakennus oli puolityhjillään,kahvipoika Abdon,viekkaan näköisen jemenipapan tuodessa arabialaista gutturaalista laulunlirutusta hymisten ovesta sisään tarjottimella johtajalle maitoteetä.
--Shahi kwoyes aljum Mr.Fox!
--Hyvää teetä tänään Mr.Fox!
Abdo sähäytti kultahampaisensa raosta
Abdo oli palvellut ALCOssa kymmenisen vuotta ja nyt konttorin jäädessä pakistanilaisen pääkirjanpitäjän Kaiser Anjumin kontrolliin,jemeni saisi samoin kiertää päähuivinsa rullalle harmaantuneen kikkarapäänsä ympärille ja lähteä etsimään Bathan sukilta uutta työpaikkaa. Kaiser Anjum,firman pääkirjanpitäjä varmasti halusi itselleen vähintään Lahoresta tai Islamabadista tulleen kahvipojan.
Jemeneihin hän ei ollut koskaan luottanut,koska osa niistä oli shiiamuslimeja,sunneille vääräuskoisia kaffireitä.
--Nik äräk..nik äräk! (Pane mummoasi")
Abdo oli tuhaissut tapansa mukaan kultahampaidensa välistä Johnille pannessaan kultahammasrivi leveässä virneessä teetarjottimen palisanteripöydälle.
Se oli suurin kohteliaisuus Adolta valkoiselle miehelle,joka oli pannut tämän kilometritehtaalle.
Riyadhilainen autohajoittamo
Juhart
Riyadin ulkoraja päättyy kilometritolppaan No.15,josta avautuu Al Kharjin 10 hehtaarinen autojen hautausmaa,missä hänen serkullaan Salehilla on pieni autopurkaamo.
Sinne hän lähtisi repimään osia saudien tienvarsille jättämistä Cadillaceista ja Jaguareista,jotka sattumoisin olivat konkanneet bensiinin taikka öljyn puutteesta.
Abdon lisäksi John oli irtisanonut koko konttorin filippiinokirjanpitäjä- ja konttorityöväen kokkeineen.Enää alakerran konttori ei enää haissut kuivatulle ja soijakastikkeessa paistetulle kuivatulle tilapiakalalle,mikä muistutti aromeillaan pesemättömiä haaroja,vaan vahvalle srilankalaisen kokin käristämälle currytandoorille. 
--Pitäköön Keisari oman hovinsa vaikka ilman lannevaatetta!
John mutisi ikkunan ääressä katsoessaan firman auringon haalistamien Mitsubishi Galantien ja Toyota Crownien ajamista armeijanvihreän mersunupin vetämään autotraileriin.
Firman koko autofliitti oltiin myyty Sulemaniyahin autosukin yhdelle autotrokarille,joka oli käynyt konttorilla haistelemassa kunkin auton venttiilikopan korkin alta öljynkäryä.
Tälla tavoin ne saudisuharit autohuutokaupassa testaavat autojaan. 

Riyadhin autosuki


 Jemenibeduiini
Juhart 2012
--Miten tässä nyt kävikään näin,kun yritin parhaani mukaan pitää firmaa pystyssä?
--Potkut kiitokseksi perseeseen!
John tuumi ryystäessään tulikuumaa maitoteetään lohkoreunaisen kupin reunasta,kiroilemalla Abdon kostolle tulikuumasta teestä.
-- Ei se ollut minun vikani terveysminsiteriön pantua Dammamin sairaala-urakan jäihin johonkin hamaan tulevaisuuteen ja korealaiset polkevat tarjousmapit kainalossa ministeriön ovella pohjahintaisin tarjouksin.
--Koko korruporukka haisee kimmchille ja valkosipulille,etten edes lentokentän bussissa saa henkeä ,jokaisen puhallellessa kimmchisumuja naamalle kuin Jeddan mellakkapoliisin pippurilamauttimesta.
--Menetetiin satojatuhansia rialeja siinä sairaalan mobilisoinnissa ja britti-inssien värväämisessä..
--Nyt ne istuvat etonilaiset raitakaravatit kaulassa jossain birminghamiläisen kulmapubin tiskillä ryystämässä Guinnessia ja kiroamassa vaahtoon yhtä irlantilaista konnaa,joka juksasi niitä tulemaan Saudiin puntapinojen toivossa.
--Jeddan projekti piti firmaa projektituotoillaan pystyssä ja päättyi onnellisesti,että saatiin demobissa maksettua palkat sekä lentoliput.
--Finskit ja svenskit pakkasivat kamansa ja jäin yksin irkkuna valvomaan suomalaisfirman etuja.
--Se Jeddan suomenruotsalainen projektipäällikkö kyllä teki karhunpalveluksen minulle kerrottuaan Jyväskylän pomoille,että olin kussut kaikki urakat jääräpäisyydessäni pysymällä täällä vain tuloja kuluttavassa Riyadhin konttorissa eikä tuottavan projektin kyljessä.
--Leo oli pannut kontolleni koko fiaskon,missä koko firman kaatuminen oli minun syytäni tulehduttamalla välit suomalaisten ja ruotsalaisten kanssa pyramidin huipulla istuvana diktaattorina.
--Nälvivät jostain työmaademokratiasta sekä alaisten äänten korvien ohi lennosta.
--Me ollaan ja eletään Saudi Arabiassa...kuningaskunnassa...for Chrit's sak...eikä missään Pohjolan demokraatiaattisessa tasavallassa...."Do as Romans do!!"
--Sitten ne haukkuivat minua paksunahkaisemmaksi republikaaniksi kuin Ronald Reagan,joka istuu oman pyramidivaltaistuimensa päällä perä verellä....ja tienasivat vielä paremmin kuin britit.
--Puhuivat kuin sosialistien suulla työmaademokratiasta ja tasa-arvosta..Bloody Hell!"!...A Manager is A Manager and A Plumber is A  Plumber...always!!
--Gotlantilainen Liljegrenin Göte lähtiessään oli vielä sanonut,etten ole vielä liikahtanut tuumaakaan industrialismin ajasta nykyaikaan asenteessani,millä saa potkia alaisia päähän ja irtisanoa koska vain haluttaa.
--Göten mielestä Pohjois-Irlanti ja Britannia kuuluvat normannisaksilaisgeeliläisiin sekä viikinkien että roomalaisten valtaamiin kehityismaihin,johon vastasin,että mitäs ne finnit ja svedut sitten ovat...ristiinnaituja aatelisia ja torppareitako sekä laukkuryssien äpäriäkö..?!
--Göte oli maininnut jostain fittaneista ja lähtiessään hyvästellyt minua.."See you in the next life!"

--Mikä se sitten omassa karriäärissäni oli mennyt vinoon,kun brittifirmoissa minulle pelkälle sähköteknikolle tarjottiin sterlinghopeatarjottimella projektipäälliköiden palleja?
--Suomalaiset puolestaan tarjosivat toimitusjohtajan paikkaa pelkästään sillä perusteella,että puhuin äidinkielelläni sujuvaa englantia..
--Myönnän kyllä pyrkyrimäisyyteni ja peräänantamattomuuteni sekä pätemisentarpeeni,joita hyveitä suomalaisen firman työpsykologi kuvasi mustetahrojen vilauttamisen jälkeen itsensärummutukseksi.
--Kaikki pohjautuu kaiketi siihen,kun isä jätti meidät yksin äidin hotteissiin Londonderryyn,lähtiessään Belfastista Amerikkaan..
--Äiti aina vertasi joka lausessa nuhdellessaan meitä laiskuudesta ja typeryyksien teoista,että näin isä oli tehnyt Fordsonilla ja näin Fordsonin miehet olivat sanoneet,ikäänkuin koko maailma pyöri jonkun Fordin pojan ympärillä.
--Ei se Fordson-nimi ole koskaan viitannut Edseliin,vanhimpaan poikaan,vaan Henryn nimittäessä uuden traktorinsa 1918 Fordiksi,hänet kutsuttiin oikeuteen siitä,että käytti jo olemassa olevaa Ford-merkkiä,mitä eräs pieni amerikkalainen traktoritehdas oli käyttänyt.
--Itse se Henry Ford oli varsinainen kitupiikki ja ankara kasvattaja,jolle oma Edsel-poikakaan ei kelvannut konsernin Mercury-Lincolnin  johtajana.
--Henry aluksi siunasi Edselin aloitteet hetken päästä romuttaessa poikansa ideat.
--Edsel kuoli sydäninfarktiin murtuneena miehenä vuonna 1939.
John Fox Jr.
Juhart
--Meitä kahta Kevinin kanssa haukuttiin Londonderryssä Foxsoneiksi.
--Onneksi täällä Saudissa Ford-merkki oli pantu pannaan Coca-Colan kanssa Arabiliiton ja kuningaskunnan päätöksestä jo kymmenisen vuotta sitten suhteistaan Israeliin.
--Nyt listalla on parisentuhatta länsimaista merkkituotetta,suuri osa amerikkalaisia,kuten Barbie-nukke,jonka wahhabilaiset teologit katsovat viekoittelevan lapsia haureuteen ja pornografiaan.
--Ja nyt suomalaiset panivat pannaan Foxsonit Saudi Arabian kuningaskunnassa!
--Mitä sitten isäukkooni tulee...niin rauha hänen sielulleen.
--Kuoli kai onnellisena Floridassa Daytona Beachin bungalow-huvilassaan verannan kiikkuun 81-vuotiaana vuonna 1982,jolloin täällä Saudissa kuningas Khalid kuoli,kruununprinssi Fahadin istuuduttua valtaistuimelle.
--Khalid tykkäsi elämästä enemmän erämaassa beduiinien haukanmetsästyksestä kuin Riyadhin palatsissa istumisesta
--Lääkäri oli todennut isän kuolinsyyksi lämpöhalvauksen ja kuivumisen tämän nukahdettua puutarhakeinuun helteessä. 
--Siihen kuivui pitkä elämäntyö Fordilla ja Checkerillä,kahden täysin vastakkaisen automerkin palveluksessa.
--Äiti oli saanut bungalowin talliin surulahjaksi ja isän palveluksesta Checkeriltä käytetyn vihreän ja keltakattoisen Checker Marathon-taksin  punaisen 1962-mallisen Ford Galaxie-avoauton seuraksi.
--En päässyt täältä Cable & Wirelessin Taifin voimalinjaprojektista edes irti isän
 hautajaisiin,saudisponsorin liikutellessa hitaasti sandaalejaan exit-re-entryviisumin saannissa.
--Kevin oli mennyt Belfastista Floridaan hautajaisiin ja kertonut isän näyttäneen erämaassa kuivuneelta harhailijalta valkoisen arkun lasikannen alta.
--Se oli isälle sellainen tavallinen Snowbirdin eli lumimuuttolinnun kuolema!
--Pohjoisvaltioista Floridaan muuttaneita eläkeläisiähän kutsutaa sellaisiksi. 


John Fox Junior seisoi yhä vielä jäykkänä ikkunan ääressä vaaleansininen paita napitettuna kurkusta ja sinipunaraitainen kravatti tiukassa solmussa autotrailerin kääntyessä kadulta oikealle Riyadhin Airport Roadille.Autojen ALCO-tarrat lepattivat puoli-irtonaisena etuovissa.
Konttorirakennuksen edessä kulkukissat hyppivät mustien roskasäkkien päällä repimässä tassukynsillään reikiä lounaan toivossa,kun yhtäkkiä kuin salamaniskusta katosivat näkyvistä.
John näki laihan hiekanvärisen ja kapisen kulkukoiran hyppäävän jätesäkkikasan päälle.
Hän oli luullut,että kaikki Riyadhin kulkukoirat oltiin jo tapettu askaripoliisien toimesta vuonna 1981,koska yölläliikkujia olivat joutunut nälkäisten koiralaumojen raatelemiksi.
Koiraa islaminuskoiset myös pitävät likaisena eläimenä.
--Ei...se ei ollut kulkukoira,vaan erämaakettu,joita olin nähnyt kerran Tunisiassa erään voimalaprojektin kulmilla.

Kettu repi rauhallisena keskipäivärukousten hiljentämällä kadulla jätesäkeistä suuhunsa toimiston pakistanipoikien heittämiä Chicken Tikka-luita ja lammaskhebsaleivän paloja,mistä valui valkoista hummuskastiketta mustille jätesäkeille.
Pian kettu hävisi keskipäivän häikäisevään kirkkauteen,mitä oli jo tummentamassa pohjoisesta saapuva hiekkamyrsky. 
--Ketunleipää!
John Fox Jr. huudahti.
--Hapantahan tuo hummus on ketunpojalle..
Hän lisäsi pistäessään pöydältä nahkalompakkoaan vasikannahkasalkkuunsa.
John varmuudeksi avasi lompakon varmistaakseen uuden American Expressin luottokortin olevan  tallessa.
Hänen suupielissä nyki pieni hymynpoikanen,koska tuntia aiemmin hän oli tallettanut Airport Roadin Al Bank Al Fransi Al Saudin tililleen 50.000 dollaria,kansalliskaartin Jeddan projektin progressimaksun voitot urakan dollarikurssin flaktuaatiosta.
Huomenna rahat olisivat Bahamasaarilla omalla tilillä.
--Kosto on makeaa,vaikka jäi  pienehkö hapan maku suomalaisista suuhun...

Liitokettu
Juhart 2002


The Fall of 20th Century Fox. John Fox vs. Jussi.Saudikirja.

Jeddan Al Corniche-rantabulevardin
automonumentti