sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Ahmed Ahne ja Punaisen Puolikuun traumaklinikka.Saudikirja.

King Faisal Hospital and Research
Center in Riyadh.K.S.A.


Saudiambulanssi
TRAUMAKLINIKAN PUNAINEN PUOLIKUU
Mustasfah al Malik Faisal al Takhasussi
 (Kuningas Feisalin erikoissairaala)

Terveellä miehellä on aina kopallinen neuvoja sairaille
Jussi


Kuolleet sielut
------------------------------
Edellisen kerran ,kun Jussi kävi Suomessa v.1987,isä oli kuollut pitkän sairauden murtamana.
Jussi ei päässyt edes hautajaisiin, elementtifirman saudisponsorin Khalidin raahatessa sandaalejaan viisuminhaussa.
Jussi lähetti terveisiä syyrialaissyntyiselle ja Saudin kansalaisuuden saaneelle Khalidille,ettei kuolemaa voida panna uusiksi kuin Betamax-videokoneen replay-napista.... ja tapaus tullaan muistamaan tulevaisuudessa.Jussihan oli firman osto- ja finanssipäällikkö,joka vastasi kaikesta yhtiön rahankäytöstä.

Jussin ja Gerryn Molave
Avenuen talo
Kuolemantapauksissa Gerry-vaimolla oli aina ollut joku ylimääräinen aisti ja sukulaisten kuolemista tietämättömänä hän yleensä sai mieleesä joitain etiäisiä.
Gerry oli 1985 nähnyt Catalina-äitinsä kuoltua Manilan talon makuuhuoneessa tämän puristamassa täkin alta pilkottavaa tyttärensä isovarvasta.Catalina-äiti oli ollut luja presidentti Marcosin kannattaja,koska Ilocandian provinssin (Ilocos Norte) ihmiset,kuten vaimon suku  eli Dela Cruzit tulivat Laoagista ja Batacista,Marcoslandiasta,Presidentti Marcosin synnyinseuduilta..
Ferdie Marcos oli tehnyt paljon kotiprovinssinsa hyväksi,jättämällä maan muut hyvät teot muille provinsseille kongressin ja senaatin ratkaistavaksi.
Kummasti Catalina-äiti kuoltuaan ilmestyi Cory Aquinon,Marcosin kaataman vastustajan,senaattori  Ninoy Aquinon vaimon mielivärisessä keltaisessa mekossa Gerrylle Molave Avenue-talon makuuhuoneessa..
1987 Cory Aquino in
Newsweek
Marcoshan Imeldoineen oli vangituttanut senaattori Ninoy Aquinon,mutta Imeldan pyynnöstä päässyt Teksasiin ohitusleikkaukkaukseen Palattuaan China Airlinesin lennolla Manilaan,hänet ammuttiin lentokentän tarmakille.Aquinon murhasta oli tullut ikuisiksi ajoiksi selvittämätön tapaus kuin John F. Kennedyn Dallasissa tapahtuneessa attentaatissa.
Dallasin tapauksessa syytettiin Lee Harvey Oswaldia päätekijäksi Warrenin komission tutkimuksissa ja vuosikymmeniä tapauksen jälkeen ollaan esitetty useita salaliittoteorioita.
Ninoy Aquinon kohdalla pantiin ampujaksi vankilasta haettu pikkurikollinen Ronald Galman Manilan lentikentälle,jonka turvamiehet ja poliisit ampuivat syyllisenä.China Airlinesin koneen sisältä otetussa videossa Ninoyta saattanut poliisi nähtiin ampuneen senaattoria takaapäin käytävällä niskaan,mutta tapausta ei koskaan virallisesti otettu huomioon...
Presidentti Marcosin ei älykkäänä miehenä uskottu olleen murhan takana,vaan Imeldaa sekä puolustusvoimien komentajaa kenraali Fabian Veriä.
Tapauksesta kansa suuttui aloittamalla verettömän Ruusu-vallankumouksen..ja Marcosit pakenivat Havaijille.
Cory Aquino haettiin Cebu-saarelta eukaristimunkkien luostarin makuuhuoneen pedin alta piileskelemästä Manilaan presidentiksi,joskin samaan aikaan Marcoskin julistautui presidentiksi

 
Jussi ja Gerry Riyadhin Finncampillä
1987 kesäkuussa Jussi ja Gerry eräänä työaamuna joivat aamukahvia keittiön pöydän ääressä vanhalla Finncampin toimihenkilocompoundilla Sulemaniyahssa keskellä Riyadhia.
Vaimo sanoi, jäykistyen katsomaan keittiön ikkunasta ulos,että Jussin isä käveli ikkunan alta heilauttamalla kättään tervehdykseksi.
Jussi ei aluksi ottanut vaimonsa näkyä todesta, utelemalla ilkikurisesti mitä isällä oli päällään.
Gerry kuvasi isän olleen pukeutuneen Jussin lahjaksi ostamaan mokkanahkatakkiin sekä lippalakkiin,mitä vaimo ei voinut tunnistaa muistista,Jussin ostettua viimeisellä lomallaan takin ja lakin Suomesta.Vaimo oli  ollut silloin Manilassa synnyttämässä Hanna-vauvaa.
Jussi oli katsonut ikkunasta vaimonsa näyn perään välittömästi,näkemättä mitään muuta kuin compoundin nyppyrapatun ruskean harkkotiilimuurin.
Ajettuaan konttorille hänelle oltiin jätetty työpöydälle viesti isän kuolemasta samaan aikaan ,kun tämä oli ilmestynyt Gerrylle keittiön ikkunan alle.
Jussille tapaus muistutti Kristuksen ilmestymistä opetuslapsille ja jolloin tämä oli taasen yhtäkkiä kadonnut.
Olivatko Kristus ja rovasti oikeita taivaallisia klovneja ilmestymisillään ja katoamisillaan?

Jussin äidin herjana oli ollut aikoinaan,kun savolaisessa naapuritalossa pidettiin pitohautajaisia,mihin kaikkia lähinaapureita ei oltu kutsuttu.
Talon pikkupoika oli mennyt naapurin surutalon saliin polkemaan jalkaa permannolle, sanomalla: 
--Kyll' sitä meilläkin vielä kuollaan...!!!

Kun firman sponsori sheikki Khalidin tytär oli menossa naimisiin,saudisheikki oli pyytänyt Jussilta kassasta satatuhatta rialia häävalmisteluihin.
Jussi ei antanut.
Firman suomalaisen pääjohtajankin piti kauniisti pyytää Jussilta rahoja välimiehenä,pahoitellen sponsorinsa aiempaa käyttäytymistä viisumin haun viipymisessä.
Lopulta Jussi suostui,ei niinkään pehmentyneenä,vaan pakon edestä,jos haluisi jatkaa uraansa samassa firmassa.
Firmakaan ei tosin montakaan kuukautta tapauksen perästä tulisi keikkumaan Saudin urakkamarkkinoilla,korealaisten suurten halpaurakoitsijoiden,kuten Hyundain,Samhon ja Nam Kwanin tullessa polkemaan tarjoushintoja alaskäsin.
Jussin tinki päättyikin puolen vuoden sisällä ja parin kuukauden Suomessa vietetyn viisuminvaihtoloman perästä hän palasi takaisin Riyadhiin.


 Ahmed Ahne ja varastojen aarteet
-------------------------------------------------------
Jussi ja Gerry 1991 kingfaisalilaisten
sairaanhoitajien pirskeissä
Jussi oli vaimonsa kautta saanut vuonna 1989 King Faisalin sairaalasta paikan pelkkänä inventaarivirkailijana.
Virka ja lajaisempi palkkataso saisi aluksi riittää,koska vaimon kanssa yhteistulot ratkaisivat,parin saadessa leikkiä kotia Takhasussikadun sairaalan perhekompoundilla MCV:lla eli Medical City Villagessa,minkä KFSH tarjosi ilmaiseksi ja täysin kalustettuna televisioin,jääkaappikakastimin ja mikrouunein työntekijöilleen...
Aluksi pari oli asunut privaattihuoneistossa Sulemaniyahin kaupunginosassa uuden lentokenttätien takana,mutta muutettuaan MCV’hen,asuminen  oli helpompaa,huollon sekä asunnon ollessa täysin ilmaisen.Asuntoalue lisäksi sijaitsi aivan Sairaalan vieressä Takhasussi Roadin toisella puolella.
Perheen esikoinen Hanna pääsi Manilasta Saudiin leikkimään monikulttuurisessa santalaatikossa.
Jussin työ saudijohtajiston silmien valvomalla materiaaliosatolla oli toisenlaista aiemmista viroista,tiputtuaan käskijästä käskettäväksi.
Jussista tuntui sen olevan kuin uusintaa Saloran know-how-osaston esimiehestä tippumiseksi lattiatason laadunvalvojaksi.Se oli silloista Salora-skandaaliaikaa,
Hän kylläkin nieli ylpeytensä työrauhan ylläpitämiseksi
Hänen päällikönä oli hieltä ja currylta haiskahtava pakistaanimies Ahmed Mirza...Lahorin muslimipoikia. Pakistaanimiehillä oli erikoinen tapa pitää pitkähihaista paitaa päällään helteessä ja ilmastoiduissa konttoreissa.Currypitoisen ruokavalion ja puutteellisen hygienian takia nämä tuoksahtivat kainaloistaan ja suistaan valkosipulicurrylle ja nailonpaidan kainaloiden entsyymeille.
Jussi  pappisperinteen mukaan risti esimiehensä Ahmed Ahneeksi tämän tietyistä luonteenpiirteistä.
Arabian lamahin 1984 Mitubishi Galant
Yanbussa
Ahmedin kolhiintunut ja likaisenvalkoinen Mitsubishi Galant materiaalihallinnon parkkipaikalla myös sisustaltaan kieli huolimattomasta kodinhoidosta.Mazda sisältä näytti avoimelta kaatopaikalta.
Jussihan aina oli toitottanut,että "Kun katsot auton sisään,tiedät miltä omistajan koti näyttää sisältä!"
Liikaisia Glalanteja Jussi oli nähnyt vain ostopäällikkönä suomalaisarabialaisen firmansa Arabian Lamahin työmaa-autoina Yanbussa.

Muslimijohdossa sekä egyptiläisten lahjoittamassa  byrokraattisessa hallinnossa oli vaikeata toimia itsenäiseen työhön tottuneella .
Saudi-Arabian valtiokoneisto pyörii egyptiläisten teknokraattien keksimässä pikkutarkassa byrokratiassa,missä syyätään hallalahien (rialista pienempien kolikoiden) säästämistä, miljoonien rialien kadotessa byrokratian koneiston pyörittämiseen.
Oma-aloitteisuutta katsottiin kieroon,koska sellainen ei kuulu autokraattiseen systeemiin.
Materiaalihallinnon käsikirjaa piti noudattaa jokaisessa liikkeessä kuin kuin Koraanin sääntöjä.
Aiwa-eli jeesmiehet pärjäsivät systeemissä paremmin,kuin omilla aivoilla toimivat.
Tästä tulikin Jussille korkea kynnys saudikoulun luokalta pääsemiseksi,esimiehen antaessa vuosisopimusuudistusta ennen arvosanan tottelevaisuudesta..
Uusi inttaaja limboili pääsyarvosanariman alta vuosittain hipomalla.
Jussi tunsi saaneensa curryhieltä haisevan ruskean Jorma Norkelan esimiehekseen.

Ahmed Ahne
Ahmed oli ovela.
Jussin intatessa ylijäämavarastoa,mikä käsitti ison varastorakennuksen ,järjestelemällä huutokaupattavat materiaalit ryhmiin sekä hyllyihin nimikohtaisesti,hän lisäksi ajoi koko inventaarin tietokoneella printiksi materiaalijohdolle.
Mirza kävi välillä Jussin hikoillessa kuumassa varastossa,näyttämässä kritiikkiiään alaisensa suorituksesta.Kulttuuriin näytti kuuluvan esittää paremmuuttaan alaisille pistämällä painopistettä mikrodetaljeihin,mitkä eivät vaikuta yhtään kokonaisuuteen.
Työn laajuutta kukaan ei arvostanut.
Ei edes saudimateriaalipaallikko  Mansour Shallom,jolle Ahmed oli käynyt kertomassa arvionsa suomalaisen suorituksesta.
Kiitosta ei koskaan tullut varastotarkastuksen jälkeen varastopäällikön seka materiaalipäällikön heilauttaessa huivejaan suoriksi olkapäilleen sauditavan mukaisesti poistuessaan varastosta.
Samalla lailla nämä olivat tehneet.kuten Jussi oli nähnyt v.1981 Jubailin satamassa saudiherrojen tarkastellessa uuden kauppasataman toimintaa.Satamanosturi oli nostamassa rahtilaivan ruumasta raskasta teräspalkkinippua kiskokuljettimen ollessa aivan puomin päässä,jolloin nosturi alkoi kallistumaan merta kohti--ja kaatumaan veteen. Nosturikopin ovi aukesi,kraanakuskin potkaistessa sandaalit ulos,tavatakseen Luojansa paljain jaloin..kun nosturi upposi rantaveteen.
Saudidelegaatio poistui Mercedeseillään paikalta huiviensa helmoja hartioilleen oikaisemalla.

Desert GM Service
Juhart 2004
Inventaarin jälkeen varasto tyhjeni yhdessä päivässä peltihallin ulkopuolelle järjestetyiltä kuormapaleteilta yleisessä huutokaupassa,mistä saudit huusivat vanhaa sairaalatietotekniikkaa ja laboratoriovortekseja GMC-pickupiensa lavoille..
Käydessään yhtenä puhäperjantaina vaimonsa kanssa Volvolla Al Kharajin "paskasukilla" etsimässä käytettyjä käsityökaluja sekä makuuhuoneen  irtainta.Jussi äkkäsi asfalttipihalla muutaman jemenin myymässä King Faisalin sairaalan vanhoja inttauskamoja.
Erään laitekasan päältä Jussi plokkasi käteensä sairaalan histologian laboratorionn tietokoneohjatun analysaattorin,kysymällä parrakkaalta jemenipapalta:
--Esh hada baba?---Mika tämä on,pappa?
jemeni vastasi valkoista mooseksenpartaa sukiessaan:
--Mafi aram!—En tiedä!------Komputer!?
Jussi kysyi:
Jemeniläinen Sinbad,
merimies
Jubailissa
juhart 2012
--Kam fulus?---Paljonko?
Papan vastatessa: --Khamseen rial!----50 rialia!
Jussi tinkasi hintaa: 
--Mafi takfit?
Papan vastatessa kuin kruununjalokiviä myydessään:
--Khamsa-u-arbaeen rial....Khalas!—Neljakymmentviisirialia—eikä tippaakaan alle!
Jussi laski laitteen romukasan päälle,pudistaen vaimolleen päätään,sanomalla,että taitaa olla vaikeata myydä romukauppiaille sairaalaelektroniikkaa,kun myyjät eivät edes tajua,mitä ostavat tai myyvät.
Sairaalan olisi pitänyt lahjoittaa laitteet vaikka Sudanin Punaisen Puolikuun klinikoille tai Somalian sairaaloihin.Laitteet olivat biomedin osastolla korjattua iskukuntoista,joksin vanhentunutta sairaalaelektroniikkaa.
Kysymyksenä kyllä oli varaosien ja manuaalien sekä koulutuksen saanti.
Mutta sairaalan saudijohto ei uskonut hyväntekeväisyyteen,halutessaan ansaita ison potin pikakaupassa--arabitavan mukaisesti kuin jossain basaarikaupassa..

Toisen ison inventointiurakan papinpoika teki,materiaaliosaston moskeijan tornin kuuluttaessa kovaäänisestä Ramadan-rukouksiin paastokuukautena vuonna 1990.
Jussi  kävi koko inventtausnimikkeistön läpi tietokoneella,standardoimalla joka nimikkeen,kustannuspaikan,varastopaikan,tyyppinumeron ja sarjanumeron koodeittain,
Jokaisen artikkelin em. sormenjäljillä,jos nimikkeitä tai koodeja ei ollut tarjolla,pystyisi täten paikallistamaan tai identifioimaan sekä korjaamaan standardin mukaiseksi.
Esimerkkinä,jos jonkin koneen tyyppiä tai koodia ei ollut listassa,sarjanumero identifioisi laitteen nimikkeen,koodin seka sijainnin.
Sarjanumero oli yksi sormenjäljistä.
Tämän paketin Ahmed vei päällikkö Shallomille,kertomalla keksineensä koko systeemin itse.
Jotenkin Jussille tuli vanha  esimiehensä varastopäällikkö Unto Nyman luisteluissaan mieleen.

Ahmed alkoikin painostaa Jussia tietokonesysteemissä näkyvien pikkuvirheitten takia.
Työmäärän kasvaessa virheetkin lisääntyvät,mutta kokonaistulokseen kukaan ei katsonut.
Jussin silmänäkö oli myos huonontunut,verenpaineen lisäksi noustessa..
Ahmed alkoi käydä uhä useammin Shallomin huoneessa ja yhä useammin Jussi kutsuttiin Shallomin huoneeseen kuulusteluun virheistään.
Oli alkamassa suomalaispakistaanilainen sota.
Jussi osasi puolustaa itseään,mutta Ahmed osasi pistää tikarilla selkään aina uudelleen.
Kolme kertaa Jussi irtisanoi itsensä,alkaessaan verenpaineessa kulkea varastohyllyjä päin ja kavelemään kuin pumpulissa.
Itsensä irtisanominen ei käynytkään arabisysteemiin,koska niin moni menettäisi kasvonsa.

Materiaalipäällikkö pyysi Jussia jäämään,koska tällä oli Jussille kiikarissa uuden lastensairaalaan kiinteistöostaston superviisorin paikka harkittavana..

Saddamin tähti-lautapeli

Sotaevakossa
----------------------
1991 Sadddamin skudien alkaessa tippua Riyadhiin,Jussin perhe pääsi Manilaan sotaevakoiksi puoleksi vuodeksi,lentojen ollessa Saudiin peruutettuja sodan takia.
Manilassa Saudian ja muitten lentoyhtiöiden keski-idän linjojen luukut olivat kiinni kuukausia,filippiino-saudityöntekijöiden myydessä tai pantatessa saudikalleuksiaan epamääräisessä tulevaisuudessa.
Gerry,Jussin vaimokin hellitti saudikultapussinyörejään,myymällä pari 21-karaatin kultaranneketta,jotta päästiin eteenpäin elämässä.
Kun vihdoin saatiin liput vahvistettua takaisin saudiin,edessä oli palaaminen sodan mustaamaan Riyadhiin.
Jussin puoli vuotta ennen maalattu valkoinen Volvo seisoi talon oven edessä Kuwaitin äljylähteitten palosta noenmustana.

Sairaalan audiovisuaalisen osaston amerikkalainen vanha lähi-idän konkari ja varaesimies oli päässyt virallisen delegaation mukana katsomaan Kuwait Cityn hävitystä.Hän myös toi Jussille kirjan irakilaisten silmittömästä siviilien murhista sekä SS-mäisesta kidutuksesta..

Riyadh
Kuwaitilaiset pakolaiset eivät Riyadhissa näyttäneet tosinälkäisilta tai kodittomilta,ajellessaan jenkkilimoilla kultakaupoisya toiseen ostoksilla..
Nämä käyttäytyivät kuin kesälomiaan nauttiva sukuloimassa naapuriarabimaassa.
Niiden suvuthan ovat lähes samoja Saudin itärannikon heimojen kanssa.
Ne jotka kärsivä enitent Kuwaitissa,olivat pakistaaneja,intialaisia sekä palestiinalaisia.Nämä myös kuolivat isäntämaansa puolesta.
Rikkaat kuwaitilaispakolaiset otettiin ilomielin Saudin rajalla vastaan.
Kodittomuus ja kärsiminen oli suhteellista.
Jussilla ei ollut paljon myötätuntoa kuwaitilaisia  Cadillac-pakolaisia kohtaan.
Nämä käyttäytyivät yli-ihmisinä ja oikeutettuina markettien kassajonoissakin,rohmukuormin lastatuin ostoskärryin.... ja saudistipendein.


Punaisen puolikuun kosto
------------------------------------..
Punainen Risti ja
Punainen Puolikuu
Palattuaan Manilasta työ jatkui uudella paineella,Jussin inventoidessa sairaalan osastoja mukaanluettuna laajan sairaalan käyttöosaston vedenpuhdistamoineen,pumppuasemineen ja generaattorivoimaloineen.
Edelliseltä pakistaani-inttausryhmältä oli jäänyt kollaamatta paljon inventoimatonta paaomamateriaalia.
Voimalan edessä oli käyttämättömänä seisonut GE:n 40:n jalan turbiinivaravoimalakontti kymmenisen vuotta.Se oltiin kerran vedetty trailerilla erämaahan väliaikaisen kenttäsairaalan voimalaksi jossain Terveysministeriön ja armeijan esittelyssä.
Materiaaliraporteissa ei ollut sanaakaan moisesta.Jussi sai tämän lisättyä käyttöosaston inventaariin,lisäämällä pääomaa $20:lla miljoonalla..
Samoin maanalaiset pumppuasemat lisäsivät hintaa,koska pakistaanit hienohelmoina eivät viitsineet liata itseään sairaalan pohjakerroksen katakombimaisissa tunneleissa..
Koko sairaalan inventaariossa ,mukaanluettuna audiovisuaalisen osaston varastoimat seka inventoimat vanhentuneet kamerat ja studiolaitteet,biomedikaalisen osaston alavarastoihin sekä tunnelikäytäviin varastoidut ja listaamattomat instrumentit,uusi inventaarisaldo nousi 200:n  miljoonaan saudiriaaliin.

Siitäkään ei tullut kehuja eika seläntaputuksia.
Päinvastoin Jussin teko osoitti ,miten huonosti kiinteistöosasto oli Ahmedin aikana hoitanut pääomalaitteitten luettelointia.
Jussi joutui osastoittain käymään  päälliköitten mapeilla etsimässä vanhempien pääomaostojen tilaus -ja  laskukopioita sekä urakkasopimuksia,saadakseen materiaalit kuntoon kustannuspaikkakohtaisesti tietokoneelle oikein sijainnein sekä hinnoin.

Viimeinen veritippa tuli Jussille poliklinikan ambulanssitallissa,inttaajan etsiessä ambulansseista poisheitettyjä sydämenelvyttäjiä eli defibrillaattoreita.
Ahmed kiersi paramedikkien lepohuoneen kulman ympäri katsomaan Jussin senhetkistä inttausaldoa..
Seisoessaan ambulanssin punaisen oven puolikuun edessä kädessään edellisvuoden inventaarilistat,Ahmed alkoi huomautella Jussilta poisunohtuneista tavaroista.
Papinpoika sanoi jo ääntään korottaen Ahmedille,ettei niitä unohtuneita tavaroita löydy fyysisestikään osastolta eikä edes poliklinikan listoista.
Osa laitteista on lähetetty biomediin korjattavaksi,ja käytetty varaosiksi muitten korjaamiseen.
Jos tietää biomedin systeemiin,romutettuja ja kannibalisoituja laitteita ei listata koodien mukaan varastoon eikä poistoon.Ne katoavat käytössä olevien muiden osastojen laitteitten sisään.
Etsi siten itse koodisi koko tehtaan laitteista!
Jussi heitti tietokonelistansa Ahmedin silmille,poistuen ambulanssitalleilta samoin kuin omalta kustannuspaikaltaan lopullisesti.
--Saatanan pilkunnussija!
Jussi ärisi,astuessaan Volvoonsa,
--Ei minun tarvitse terveyttäni enempää kolhia tällä Punaisen Puolikuun traumaklinikalla!

Kuningas Fahad
Ajaessaan sairaalan tankkifarmin portista ulos,kuningas Fahadkin näkyi sairaalan pääportista saapuvan infarktinhoitoon melkein puoli kansalliskaartia mukanaan  ja  puolensadan palvelijakunnan kanssa.
Limoja tuli perätysten parisenkymmentä,käsittäen pitkän jonon valkoisia Mersuja,Cadillaceja sekä Rollseja.
Kuninkaan omassa sviitissä rokokoohuonekaluineen oli oma pikkusairaalansa,vartioiden ja palvelijoiden asuttaessa yhden kokonaisen kerroksen.

Jussi helssasi kuninkaan kolonnaa Volvonsa sisäpeilistä sanomalla:
--Toivottavasti teidän pumppunne tulee kuntoon,Ylhaisyytenne!
--Se sairaalan vedenpuhdistuslaitoksen taaimmainen laguunipumppu on jäänyt Ahmed Mirzalta inttaamatta,Ylhäisyytenne,jos voisitte huomauttaa siitä materiaalipäällikkö Mansour Shallomille sekä superviisori Ahmed Mirzalle!
Maassalamah!---Hyvästi!

Kun sairaalan hallinnon piti ravistella ikävää kivensirua nahkasandaalistaan eli lakiosaston muodostellessa lopullista Jussin eroittamispaperia,poika alennettiin vielä rankaisuksi varastomieheksi päivittäistarvikehyllyille pakkaamaan kahvia sekä sokeria osastoille.
Näin sairaalan henkilökunta sai suunsa makeaksi,yhdenkäåän uskallettua tulla puolustamaan epäoikeudenmukaisuutta oman pallinsa menettämisen pelossa.

Tässä kävi samoin kuin Saloran tehtaalla henkilöstöpäällikkö Jorma Norkelan  ja varastopäällikkö Unto Nymanin keskeisessä diilissä,että pannaan niskoittelija lattiatasolle,että nöyrtyisi.
Oliko sitten mitään eroa suomalaisessa ja arabialaisessa nokkimisjärjestyksessä?
Tuli todistettua etta lumikupulit (suomalaistyöntekijtä Saudissa) ja arabit ovat aivan samanlaisia Ukko-Jumalan ja Allahin taivaitten alla.
Molemmat kansat käyttäytyvät kuin kiinalaiset,pelätessään pilliinviheltäjän kommenteista omien kasvojensa menetystä
Se siitä kansainvälisyydestä ja monikulttuurista!.
Jussia alkoi mietityttää sopivuuttaan mihinkään työvoimahierarkiaan,alkamalla hiljalleen erakoitua ystäväpiiristään....aivankuin isarovasti,jolla vanhemmalla iällään oli tuskin yhtään läheistä ystävää,ja jota kuoltuaan koko pikkukaupunki muisteli pelkällä hyvällä..
Isärovasti piti yksinolosta kesämökillä parempana kuin seurustelua taistelevien ja juoruavien kaupunkilaisten keskellä.

.
--Seuraavaksi minä perustan naamarikaupan Filippineillä!
Jussia sanoi,ajaessaan perhekompoundin portista nukkuvan pakistaanivartiomiehen ohi.

--Minä tulen kuin varas yöllä! 
Jussi huusi ikkunasta vartijalle,
--Näin kerran yksi nasaretilainenkin sanoi opetuslapsilleen!

------------------------------------------------------------------------------------------------
Saudin ulkoministeriön tiedoitustoimisto työskentelee muunmuassa länsimaiden väärän kuvan oikaisemiseksi maasta ja sen kansasta
.
Saudin tiedoitusministeriö.
--------------------------------
General Motors Temple of Worship
Juhart 2004


Ei kommentteja: