perjantai 11. heinäkuuta 2014

Sireeneitä ja sukupuolikasvatusta.Filippiiniläiskirjeet.

Presidentti P-noy Aquinon isosisää viedään
vangittuna japanilaisten kollaboraattorina
Osakaan vankeuteen 1945



SIREENEITÄ JA SEKSUAALIKASVATUSTA

Hello...Manila Calling!

Filippiinien tuore presidentti Nonoy Aquino ei päässyt median lupaamalle kuherruskuukaudelle,millainen aina annetaan juuri valitulle maan päämiehelle,ennenkuin tämä ryhtyy tositoimiin edellisen hallinnon sotkujen selvittämiseksi.
Maan huono tilahan on aina menneen hallituksen syytä!
Filippiinejä on aiheellisesti kutsuttu Aasian sairaaksi mieheksi.
Filippiinien poliittisena traditionahan on aina ollut saada perintövelkalahja kapioineen vallan vaihtuessa.
Entisen rouvapresidentin Gloria Magapacal-Arroyon lahja Noynoy Aquinolle oli 130 triljoonan peson velka ulkomaille.
Gloria 8 vuotta aiemmin opetti taloustiedettä UP:n yliopistossa professorina.(University of the Philippines)


P-noy alias presidentti Nonoy Aquino ryhtyikin ensimmäisenä istuntapäivänään tositoimiin.
Hän kaivoi salkustaan ensimmäisen lupauksensa.suurelle pesemättömälle kansalleen kaduilla ja siltojen alla.
(Filippiinithän tunnetaan lupausten maana)
2010 Takavarikoituja sireenejä
eli wang-wangeja

Lupauslapussa luki:
'Poista kaikki wang-wangit ja vilkut valtion sekä paikallishallinnon virkamiesten autoista ja muiden väärinkäyttäjien nelivetoisista citytraktoreista.Toiseksi poista kaikkien virasta potkittujen kongressimiesten- ja naisten autoista valtion kahdeksikko- ( numero 8) rekisterilaatat ,etteivät väärinkäyttäisi riisuttuja etuoikeuksiaan liikenteessä .
Wang-wangit ovat niitä sirroja,mitä valtion virkamiehet vinguttavat kiireessään Manilan ruuhkassa miitinkeihin menoissaan punaisten valojen läpi.Alempien hallintokerroksien pikkuvirkamiehet kuten kaupunkien valtuutetut, barangaykapteenit ja -tanodit ovat aina seuranneet isompiaan sirrojen ja vilkkujen käytössä ajellessaan motorkaadeissa ambulansseilla ja mustilla citytraktoreilla liikenteen läpi,osoittaakseen köyhille pesemättömille,että valtioherroja on tulossa..että tieltä pois !
Useassa tapauksessa kaupungin pikkuvirkamies on ollut heittämässä tyttöystäväänsä kotiin motellista tai barangaykapteenille oli tullut liikennejumissa paskahätä syötettyään ja juotettuaan rasvarahaa tarjonneen tieurakoitsijan Makatin Royal Chinese -ravintolassa.

Tiellä liikkuvat tiesivät asiasta...Kyllä kansa tietää Manilassakin vennamolaisittain!
Ja näinpä jopa oikean ambulanssin ajaessa ihan oikeassa hätäajossa Luzonin eteläistä valtatietä sirrat vinkuen Makati Medical-sairaalaan,autoilijat pussittavat tahallaan ambulatoorisen ajon...uskoessaan,että kyseessä on taas yksi virkaansa väärinkäyttävä valtion pikkuvirkamies.

Malacanan
Poikamiespresidentti Aquino ei halunnut asua Malacananin presidentininnassa,vaan kulkee virka-autollaan töihin kotoaan Quezon Citystä.
Toisena virkapäivänään hän kansalaisille hyvällä esimerkillään juuttui EDSAn (Epifanio de los Santos-valtaväylän) liikennekaaokseen,myöhästymällä töistä puolisen tuntia.
Poikamiespresidentillä ei siis ole rinnallaan first ladya,mutta korvaukseksi hän sai rinnalleen ensimmäisen tyttöystävänsä  Pia Fuenten,Quezon Cityn juurivalitun naisvaltuutetun sekä ensimmäisen siskonsa Chris Aquinon,joka on tunnettu ABS-CBN-televisiokanavan viihdyttäjänä.
Kansa vaatii presidentillisiä linnahäitä,mutta "Noynoylla" olikin ratkaistavana ensikädessä suurempia ongelmia.
Media pääsi jo arvostelemaan P-noyta wang-wang-operaatiosta,miksi presidentti otti valtion rikeromukopan pohjalta kaikkein mitättömimmän malkan kansan silmistä.
Median mielestä ensimmäiseksi olisi pitänyt ottaa kiinni kaikki korruptoituneet valtion virkamiehet ja omilla pikkuarmeijoillaan varustetut poliitikkosotaloordit.
Presidentti istui tuolillaan vasta toista päivää.kun kansa odotteli ihannoimansa poikamiespresidentin ja entisen naispresidentti Gorazon Aquinon esikoispojan totisia valtiomiestekoja.
Presidentti Corazon
 Aquino 1986

Corazon eli Cory Aquino tuli kuuluisaksi murhatun oppositiosenaattori Ninoy Aquinon vaimona ja EDSAn verettömän vallankumouksen kuningattarena v.1986,jolloin Marcosin diktaattoripariskunta pakeni maasta Yhdysvaltojen presidentti Reaganin jelppaamana Havaijille.
Cory kuoli mahasyöpään vuonna 2009,mutta hänet kaiken kansanhurmion pyörteissä muistetaan myös heikkona kotirouvapresidenttinä kierojen neuvonantajiensa ansiosta, ja joka pakolla haettiin presidentinlinnaan kansan esikuvaksi Cebun saaren piilopaikastaan nunnaluostarin neitsytkammiosta rukoilemasta viisautta valtion johtoon luojaltaan.
Cory oli pelännyt Marcosien kostoa,etenkin rautaperhoskuningattaren Imeldan,joka kenraali Verin kanssa tavallisesti poisti vastustajiaan hienotunteisesti pois kuvasta lynkkaamalla.Tappokäskynsä Imelda pystyi  vielä hoitamaan kaukosäätimellä maanpakovillaltaan Honolulusta..

P-noy puolusteli tekojaan wang-wang-modus operandissa,että presidentin kaikkien ylemmän ja alemman portaan virkamiesten kanssa tulisi näyttää esimerkkiä kansalle valtiovallan oikeassa käytössä,koska vuosikymmeniä kansa oli saanut väistellä sirra-autojen ja kymmenien turvamiesautokolonnojen läpipyyhkimisiä Metro Manilan valtaväylillä.
Toisaalta valtion virkamiehet ja muut poliitikot joutuivat alttiiksi liikenneseisokeissa vaaleissa hävinneiden kilpailijoidensa palkkatappajille, moottoripyörillä liikkuvien roistojen voidessa napsia magnumilla vaalivoittajan Land Cruiserin takapenkille kuoliaaksi.
Filippiinopoliitikot tunnetaan hyvin huonoina hävijöininä...poor loser'eina.
EDSAn liikennetukosta
P-noyn todellisena päämääränä wang-wang-operaatiossa oli enemmän psykologinen efekti,missä poliitikot pantaisiin kärsimään tavallisten tielläliikkujen tavoin Metro Manilan jumiutuneesta liikenteestä.
Operaatio kärsi alkupäivinä pienistä humoristisista käänteistäkin,missä eräs ex-kongressinainen jäi ratsiassa kiinni sirroista ja valoista sekä laittomista 8-numeroisista rekisterilapuista (rouva oli ex-kongressinainen) ,tv-kameraryhmän edessä yrittäessään piiloutua autonsa takapenkin jalkatilaan.
Toisena wang-wang-uhrina oli juuri valittu varapresidentti,entinen Makati Cityn pormestari, Jejomar Binay,jonka motorkaadi jäi ratsiassa kiinni ajettuaan läpi punaisia valoja.
Binay pyysi kansalta televisiossa julkisesti anteeksi käytöksesstään vakuuttamalla,ettei tekisi toista kertaa...pwede..ehkä..
Binay oli voittanut perheenjäseniensä kanssa Makati Cityn pormestariuuden jo muutaman vuosikymmenen ajan..ja kansa tietää,ettei Jejomar ole mikään entisen Aguilar-valkopääkotkan poika (valkopääkotka on Filippiinien kansallislintu)...vaalivilpeistään ja äänien ostelusta sekä hämäristä tonttikaupoista..
Mies on lyhyt ja tummaihoinen filippiino ja varapresidentin vaalin voitettuaan media rummutti,että maa oli saanut ensimmäisen mustan varapresidentin a la Barack Obama....I'm proud to be black Filipino!
Makati Skyline

Filippiiniläinen media oli uuvuksissa entisen presidenttirouvan Gloria Macapagalin ja hallituksen pommittamisesta viimeisen 8 vuoden ajalta
Glo-tädin hallintokauden täyttivät ikävät apulanta- ja laajanauhaskandaalit,mihin ensimmäinen herrasmies (First gentleman) Mike Arroyo oli sotkeutunut pahan kerran ja ensimmäinen esikoispoika Mickey Arroyo oli jäänyt kiinni kongressimiehenä jueteng-uhkapelivoitoista..
Apupaskajuttu oli silti mielenkiintoinen,että entisen maatalousministerin hallussa oleva lannanostobudjetti pantiin presidentti Glorian uudelleenvalitsemiskampanjan rahoitukseen. 
Riisivainioilla talonpojat päätyivät lannoittamaan peltonsa kanan-ja vesipuhvelin paskalla.
Paskasta oli kova puute,vaikka sitä leviteltiin ministeritasolla laajalti pressikonferensseissa.
Gloria oli myös jäänyt kiinni kuuluisista Garci-nauhoistaan Comelecin eli kansallisen vaalitoimikunnan komissaarin Garcinorenan kanssa tehdyistä puhelinkeskusteluista,missä rouvaprsidentti oli pyytänyt sormeilemaan vaalituloksia hyväkseen Cebun saarella.
Ate Glo loves dollars!

Maan ensimmäinen herrasmies (First Gentleman),asianajaja Mike Arroyo myös jäi kiinni uudesta valtion ja kiinalaisen DxFC-yhtiön välisestä laajanauhakaupasta,mistä ensimmäisen herran tilille sutjautettiin elektronisella siirrolla Shanghaista muutama kymmen miljoonaa pesoa. Kuten valtion tarjoussysteemissä oli tapana, tarjouskilpailussa ei ollut mukana muita tarjoajia kuin kallein ja parhaimman baksiisin antava.
Ja pyhä kolmikko Gloria-Mike-Mickey huusivat mediapommituksen tulilinjalla,että INNOCENTE AKO!,Olen syytön!,kuin entinen korruptiosta kärynyt ja linnassa istuva presidentti Joseph 'Erap' Estrada aikoinaan....
Erap kylla oltiiin armahdettu Glorian allekirjoituksella ja pääsi jopa uusissa presidentinvaaleissa pronssille,suuren pesemättömän ja hampaattoman kansan amneesiassaan ja nälässään unohdettua sankarinsa pienet vilpinteot.
Erapin kun uskottiin entisenä filmitähtenä ja laajakangaskoviksena Asyong Salongana nyrkeillään poistavan roistot päiviltä. 
Erap pidätettynä

Erapkin presidentin astujaispuheessaan oli julistanut...WALANG KAMAG-ANAK---WALANG PARE TSAKA AT PAMILIA...ei serkkuja..ei kavereita..ei perheitä..tarkoittamalla,ettei ottaisi em. suvun lähipersoonia hallitukseensa.
Kuitenkin Erap tuli kuuluisaksi keskiyön kabineteistaan,missä hän lasikaveriensa (Glasmates) kanssa päätti valtion varoista ja komissioistaan maanlaajuisista urakkakaupoista.
Erapin kuuluisa filmisankarin tennisrannekkeinen nyrkki oli puristanut lujasti viskilasia keskiyön kabineteissa.
Gloriakin presidenttikautensa viimeisenä kuukautena nimitti satoja valtionvirkamiehiä valtion palleille,vaikka perustuslaissa selvästi oltiin kirjoitettu,että on lainvastaista nimittää virkamiehiä virkakauden viimeisen 60 päivän aikana.
Nyt P-noy poikamiespresidentillä on iso työ potkia nimitetyt tyhjän potkijat pois palleiltaan ja nimittää uusia tilalle.
Gloria valittiin kongressinaiseksi.
Ex-rouvaprsidentti aloittikin jo presidenttivirkakaudellaan ehdottamansa ja mönkään menneen Cha-Cha-kampanjansa.,mikä tulee sanoista Charter Change..perustuslain muutos. Tarkoituksena oli muuttaa valtiomuoto perustuslain muutoksella kaksikamarisesta kongressimuotoisesta parlamentaariseksi.
Ensimmäisenä kongressirouvapäivänään Gloria pani lakialoitteensa purkkiin.
Media ja kansa huutaa nyt rouvan ajavan vallanhimossaan lakiehdotuksen pikaista käsittelyä,että pääsisi lopulta saarivaltakunnan pääministeriksi,kun salkussa istuva curriculum vitae osoitti,että senjoritalla on kokemusta maan ensimmäisenä päärouvana.
Valtahan se korruptoi mielenkin!
Bawal umihi dito!
Virtsaaminen tässä kielletty!

Uudeksi katolisen saarivaltion kompastuskiveksi tuli sukupuolivalistuksen opettaminen kouluissa..
Opetusministeriö oli jo nuijinut memoradum numero 261:ssä pakollisen sukupuolikasvatusopin kaikkiin valtion kouluihin ex-opetusministeri Mona Valisnon johdolla.katolisen kirkon piispainkokous jyrkästi torjuttua ehdotuksen kannustamalla köyhää kansaa pysymään rytmiseksissä pannaan pantujen kondomien,pessaarien ja raskaudenehkäisypillereiden sijasta.
Kaikki ehkäisymuodot kun ovat kuulema Raamatussa kiellettyjä ja selibaatissa asuvat katoliset padrethan tietävät kaiken ehkäisystä vetämällä varovaisina papinkammion vessan kätköissä käteen kondomi päällä,samaan aikaan tekemällä raskaaksi sekä hehkeitä I luokan nunnanoviiseja että nättejä pappisseminaarin kerrossiivoojia!.
Filippiinojen pääluku on kuulema kasvamassa nykyisestä 88 miljoonasta parin vuoden sisällä 100 miljoonaan.
Pyykkäriäiti pesueineen laiturilla
Juhart
Edesmenneen hallituksen opetuministerin Mona Visnanin tilalle nimitettiin La Salle-yliopiston rehtori Isä Luistre,katolinen padre,joka ensimmäisessä lehdistötilaisuudessaan suuttui päällepyrkivän median päälle sanomalla,ettei anna julkilausumaa seksikasvatuksesta,koska sanavalta tulkitsisi häntä väärin.Medialle ei kuulu seinien sisällä tehtyjen päätösten tulokset,hän lisäsi,koska eivät anna työrauhaa.
Yleisesti pelätään,että Isä Luistre seisoo piispainkokouksen takana ja että Mona Visnanin sukupuolikasvatusopin koulupakko romutettaisiin.
Luistre sai kommentistaan ja päällehyökkäävän tabloidmedian sipulinnahkaisen vastaanoton ansiosta presidentiltä toruja ja määrättiin tiedotusseminaarin ekaluokalle.
Isä Luistre oli puolustanut käytöstään sanomalla haastattelussa saaneensa haastatteluhermostuksia eli  interview jitter'eitä,osaamatta diplomaattisesti vastata päivälehtien reportterien ja teeveeutistoimittajien pommitttamiin sukupuolikasvatuskysymyksiin kännykkä-ja mikrofonimeressä.
Edellisen hallituksen terveysministeri Esperanza Cabralkin oli puoltanut Mona Visnania,ja uusi terveysministeri,entinen Pasigin Medical Cityn klinikkalääkäri Enrique Ona'kin oli myöskin puolustanut Monaa.
Kuitenkin keskustelut piispainkokouksen puheenjohtajan arkkipiispa Oscar Cruzin kanssa olivat vesittyneet opetusministeriön ja terveysministeriön kanssa siihen,että uudeksi termiksi sukupuolikasvatuksen sijasta modus vivendinä keksittiin järkiperäinen perhesuunnittelu.
Näin filippiinopoliitikoille niin ominainen urong-sulong- (souda-huopaa) mentaliteetti pulpahti uudelleen pinnalle ja palattiin jälleen alkuruutuun.
Pappeja kun pelättiin.
Alms for the Poor...
in front of the Church
Juhart 2005
2005 Piispa Oscar Cruz


Terminä perhesuunnittelu on jo loppuunkulunut,koska koko filippiinojen köyhempi kansanosa on vuosikymmeniä välttänyt korttelien perhesuunnitteluneuvoloita tyhjänpaikan kammossaan kuin jeepneymaalari,jonka pitää maalata jokainen neliösentti peltikorissa täyteen taidetuotoksiaan.
Tällöin 100 miljoonan filippiinon haamuraja tavoitettaisiin alle vuodessa.
Filippiinothan ovat aina halunneet päästä Guinnesin ennätysten kirjaan.



.

Ei kommentteja: